doładowania

W tym dziale pytamy o Plus Mix i Plus/Plush na Kartę. Odpowiedzi udzielą Wam specjaliści Plusa
Regulamin forum
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Awatar użytkownika
sl@w_es
Administrator
Administrator
Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook

Re: doładowania

Post autor: sl@w_es »

Moim zdaniem nic złego w takiej formie doładowania nie ma, ale skoro jak twierdzisz Operator wycofał się z tego to musiał mieć ku temu powód i pewnie jak zwykle chodziło o kasę.
„Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi.” - Stanisław Jerzy Lec
Awatar użytkownika
Plush
V.I.P.

Post autor: Plush »

Przyznam, że ja już takiej karty doładowującej nie miałem w rękach od ładnych kilku lat.
Dzisiaj w dobie internetu i doładowań elektronicznych raczej takie karty nie są zbyt potrzebne, a poza tym można przecież zakupić doładowanie w formie kodu drukowanego na paragonie, który myślę zastąpił właśnie wspomniane telekarty.
Uwielbiam Plush'aka :arrow: Plush na kartę
mariatabor
Nowy

Post autor: mariatabor »

Kupiłam doładowanie na paragonie, zgodnie z instrukcją wpisałam telekod, a cały czas dostaje powiadomienie że telekod jest niepoprawny, wpisując numer żeby sprawdzić stan konta, jest napisane że kod MMI jest błędny, do obsługi nie można się dodzwonić bo nie mam środków na koncie.
Awatar użytkownika
Basia_Plus
Specjalista Plusa

Post autor: Basia_Plus »

mariatabor,

prześlij proszę krótki opis sprawy wraz z numerem telefonu oraz telekodem zasilającym poprzez ten formularz. Jeśli podasz nam tutaj numer zgłoszenia, postaramy się przyśpieszyć udzielenie odpowiedzi.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
populares
Prawie PlusManiak

Post autor: populares »

O ile powinna być przedłużona ważność konta na połączenia wychodzące po doładowaniu za 50 zł?
Taryfa Nowy Plus Internet na Kartę.
Zawsze sądziłem, że doładowanie za 50 zł przedłuża o 90 dni.
Tym razem po doładowaniu za 50 zł w dniu 02.09.2024 wyświetla mi się ważność konta do dnia 01.11.2024.
Czegoś nie wiem?
Awatar użytkownika
imarcin0409
Szalony PlusManiak

Post autor: imarcin0409 »

Taryfa Nowy Plus Internet na Kartę za doładowanie 50zł ma 60dni ważności dla usług wychodzących i 150dni ważności dla usług przychodzących.

źródło
WEŹ, NIE KOMPLIKUJ
wlo
V.I.P.

Post autor: wlo »

Zalecam operatorowi zmianę pośrednika doładowań...
Zasilam prepaidy z systemu bankowości Santandera www.tutajdoladuj.pl. Pośrednikiem jest Autopay. Dzisiaj zasiliłem 6 razy. Po pierwszym zleceniu dostałem informację od Autopay:
DATA WYGENEROWANIA ZLECENIA PŁATNICZEGO: 07 lutego 2026 godz. 13:51
Niestety do tej chwili (ponad 6 godzin) żadne z doładowań nie zostało zrealizowane. Gdyby to nie było doładowanie telefonu, nic bym nie mówił, ale to jest doładowanie telefonu!! Tu są terminy! Tu jest potrzebne aktywne konto! Tu są potrzebne środki na zapłatę cyklicznych usług!
To naprawdę są kpiny z klientów. Obciążenie konta bankowego chwilę po zleceniu... Autopay stracił zasilanie swoich komputerów?
A co na to Autopay?
Identyfikator: AMHMC*****
Status transakcji: W trakcie
Data transakcji: 07.02.2026
I jeszcze:
Doładowania są zazwyczaj realizowane w ciągu kilku minut.
Dobre, dobre... ;-)

Edit: 8 lut 2026, o 11:25

No i wszystko wskazuje na nieradzenie sobie Autopay ze swoim systemem. Hurtowo o 00:20 dostałem potwierdzenia rejestracji zleceń i jednocześnie potwierdzenia doładowań. Podczas gdy zawsze te powiadomienia dochodziły w takiej kolejności i o czasie jaki dzieli kolejne doładowania ;-) Czasem robię dwa w minutę a czasem drugi po 10 minutach - zależnie od sytuacji i t ego co ważniejszego muszę zrobić. Tak było i tym razem. 4 doładowania zrobiłem w przeciągu 7 minut, a dwa kolejne po 20 minutach od pierwszego.
Nie jest to w porządku, że 10 godzin trwa doładowanie telefonu szybkom kanałem doładowania.
Ostatnio zmieniony 8 lut 2026, o 12:41 przez Ron, łącznie zmieniany 1 raz.
tropiciel12345
Nowy

Post autor: tropiciel12345 »

Po wygaśnięciu umowy 2 letniej abonamentowej przeniosłem numer do wersji na kartę. numer aktywował się w taryfie Giga Plus. Doładowałem konto za 50 zł, z numeru 119 119 dostałem potwierdzanie doładowania i info że stan konta wynosi 50zł, ale po zalogowani do iPlus i sprawdzeniu kodem stan konta to tylko 16,64. gdzie podziała się kwota 33,36. Była jakaś ukryta opłata czy coś?
Po zmianie taryfy na Prosto na kartą za 5zł i doładowaniu za 10zł stan konta wynosi 21,64zł, a powinien być 55zł. Co dziwne po tym doładowani za 10zł dostałem SMS z numeru 119119 że stan konta po doładowaniu wynosi 54.06zł.
Wysłałem zgłoszenie CASE/260216/1293
Awatar użytkownika
Ron
Moderator

Post autor: Ron »

tropiciel12345
Wyłącz transmisje danych i sprawdź kodem *100#
Awatar użytkownika
Basia_Plus
Specjalista Plusa

Post autor: Basia_Plus »

tropiciel12345,
tropiciel12345 pisze: 16 lut 2026, o 15:46 Wysłałem zgłoszenie CASE/260216/1293
poprosiłam o udzielenie odpowiedzi na powyższe zgłoszenie.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
ODPOWIEDZ