Samsung a52s 5G Dual Sim (Spłacony, zdjęcie blokady programu rozruchowego)

W tym dziale na Wasze pytania dotyczące Abonamentu odpowiadają specjaliści Plusa
Regulamin forum
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
qveezz
Nowy
Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook

Samsung a52s 5G Dual Sim (Spłacony, zdjęcie blokady programu rozruchowego)

Post autor: qveezz »

Witam, zakupiłem z jakoś pół roku temu spłacony telefon Samsung A52s 5G Dual Sim w lombardzie, lecz od jakiegoś czasu myślałem nad zmianą systemu operacyjnego, nie jestem w stanie nic zrobić bez zdjęcia blokady OEM, której nie mam w ustawieniach dewelopera, dzwoniłem do plusa, nic nie pomogli bo telefon nie jest na mój pesel ani numer, kontaktowałem się z lombardem, lecz oni podobno "od dłuższego czasu nie zbierają informacji o klientach" i RODO też nie pozwala im na to, następnie byłem w punkcie sprzedaży plusa, nie wiem czy to odpowiednie miejsce ale nigdzie w pobliżu nie miałem siedziby plusa, w punkcie sprzedaży wogóle nie wiedzieli co to jest program rozruchowy.. a więc próbowałem chodzić po serwisach GSM, bodajże odwiedziłem takich 9/10, tam też nie pomogli, więc teraz jestem w czarnej d...

W jaki sposób mogę w takim razie jakkolwiek coś zrobić aby plus ściągnał tą blokadę? (o ile plus ma coś z tym wspólnego, często spotykałem na różnych forach przypadki gdzie operator blokował tą funkcję do czasu spłacenia urządzenia) jedyne co mam na potwierdzenie własności telefonu to pudełko z imei i paragon z lombardu.
Awatar użytkownika
Marta_Plus
Specjalista Plusa

Re: Samsung a52s 5G Dual Sim (Spłacony, zdjęcie blokady programu rozruchowego)

Post autor: Marta_Plus »

Witaj qveezz,
qveezz pisze: 18 lip 2024, o 19:33 W jaki sposób mogę w takim razie jakkolwiek coś zrobić aby plus ściągnał tą blokadę? (o ile plus ma coś z tym wspólnego, często spotykałem na różnych forach przypadki gdzie operator blokował tą funkcję do czasu spłacenia urządzenia) jedyne co mam na potwierdzenie własności telefonu to pudełko z imei i paragon z lombardu.
W powyższej kwestii sugeruję kontakt z producentem telefonu.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
qveezz
Nowy

Post autor: qveezz »

Marta_Plus pisze: 19 lip 2024, o 10:34 Witaj qveezz,
qveezz pisze: 18 lip 2024, o 19:33 W jaki sposób mogę w takim razie jakkolwiek coś zrobić aby plus ściągnał tą blokadę? (o ile plus ma coś z tym wspólnego, często spotykałem na różnych forach przypadki gdzie operator blokował tą funkcję do czasu spłacenia urządzenia) jedyne co mam na potwierdzenie własności telefonu to pudełko z imei i paragon z lombardu.
W powyższej kwestii sugeruję kontakt z producentem telefonu.
Co masz na myśli? kontakt z Samsungiem?
Awatar użytkownika
Marta_Plus
Specjalista Plusa

Post autor: Marta_Plus »

qveezz,
qveezz pisze: 19 lip 2024, o 22:38 Co masz na myśli? kontakt z Samsungiem?
Tak.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
gilban
PlusManiak

Post autor: gilban »

qveezz pisze: 19 lip 2024, o 22:38 Co masz na myśli? kontakt z Samsungiem?
Ja jeszcze bym sugerował, że jeżeli Samsung nic nie pomoże, to żebyś skontaktował się z Rzecznikiem Praw Konsumenta, co z tym zrobić.
ODPOWIEDZ