Tytułem przestrogi.
Nowy Plush, wychodzące aktywne do 15.05.2026. 29.05.2025 widzę promkę "Plus Ważny Rok" za 10 zł, otwieram pdfa
https://api.plus.pl/tos/3b6abbb15b12431 ... af0eed.pdf i czytam:
"Usługa obejmuje przedłużenie okresu ważności dla Usług wychodzących liczony od bieżącej daty końca okresu ważności dla Usług wychodzących. Okres przedłużenia ważności to 365 dni (8760 godzin)". Myślę sobie... zajefajnie, a ponieważ oferty telekomów są systematycznie psute, więc odpalę tę promkę (zanim wyłączą) i wychodzące mi się przedłużą o 365 dni od bieżącej daty końca okresu dla usług wychodzących, czyli do 15.05.2027. Tymczasem Plush pożera mi 10 zł i przedłuża ważność konta na wychodzące o 365 dni, ale od daty uruchomienia promocji, czyli o 14 dni. Składam reklamację, no bo imho inaczej napisali w opisie usługi regulaminu promocji, a inaczej zrobili. Pani z Polkomtela potrzebuje prawie miesiąc, żeby zadecydować, czy oddać mi te 10 zł, czy przedłużyć ważność zgodnie z opisem z regulaminu promki, tzn. o 365 dni od bieżącej daty końca okresu ważności dla usług wychodzących. Mija te prawie 30 dni i pani w końcu uwala reklamację (CASE/250623/1470), bo przecież dalej w regulaminie napisali, że
Okres ważności dla Usług wychodzących ustanowiony jest na 8760 godzin (365 dni) od momentu pobrania opłaty. Zapytuję więc, dlaczego Polkomtel karze klienta za niejasny regulamin zawierający jak dla mnie sprzeczne treści. Regulamin jest publicznie dostępny, zatem te niejasności mogą spowodować, że wprowadzonych w błąd zostanie (a może już zostało) wielu klientów, a to w zasadzie sprawa dla UOKiKu. Sprawa w sumie błaha, dycha to kawa na mieście, ale jednak nie polecam i czytajcie te regulaminy w całości i to ze 3 razy!