Rok ważności konta

W tym dziale pytamy o Plus Mix i Plus/Plush na Kartę. Odpowiedzi udzielą Wam specjaliści Plusa
Regulamin forum
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Awatar użytkownika
Joanna_Plus
Specjalista Plusa
Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook

Re: Rok ważności konta

Post autor: Joanna_Plus »

KoLd,
KoLd pisze: 14 mar 2025, o 17:41 Czy można przez aplikację włączyć rok ważności konta
Tę usługę nie.
KoLd pisze: 14 mar 2025, o 17:41 Numer zgłoszenia: CASE/250302/694
Przekazałam prośbę o przyśpieszenie udzielenia odpowiedzi w powyższej sprawie.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
comin
Nowy

Post autor: comin »

Ta sieć to gorzej niż prl. Żeby uruchomić rok ważności konta trzeba wysłać kod ssd, albo zadzwonić na infolinię i potwierdzić otrzymanego smsa. albo iplus na telefonie, broń boże przez www bo byś miał kliencie za łatwo. Do tego weryfikacja, numery dowodu i cała metryka urodzenia. To jest dramat!!! Przez wiele lat obsługiwałem swoje numery z jednego konta głównego. Zapraszam do konkurencji żeby zobaczyć jak się to odbywa. Czas najwyższy zwinąć się z tego betonu. KLient od 25lat żegna
someduda
Nowy

Post autor: someduda »

Jak przedłużyc rok ważności konta? Jest tylko informacja jak włączyć i wyłączyć.
Awatar użytkownika
Ron
Moderator

Post autor: Ron »

someduda pisze: 19 kwie 2025, o 18:46 Jak przedłużyc rok ważności konta? Jest tylko informacja jak włączyć i wyłączyć.
Jaką taryfę posiadasz?

Rok ważności Konta - link.
pwk
Początkujący PlusManiak

Post autor: pwk »

Tytułem przestrogi. Nowy Plush, wychodzące aktywne do 15.05.2026. 29.05.2025 widzę promkę "Plus Ważny Rok" za 10 zł, otwieram pdfa https://api.plus.pl/tos/3b6abbb15b12431 ... af0eed.pdf i czytam: "Usługa obejmuje przedłużenie okresu ważności dla Usług wychodzących liczony od bieżącej daty końca okresu ważności dla Usług wychodzących. Okres przedłużenia ważności to 365 dni (8760 godzin)". Myślę sobie... zajefajnie, a ponieważ oferty telekomów są systematycznie psute, więc odpalę tę promkę (zanim wyłączą) i wychodzące mi się przedłużą o 365 dni od bieżącej daty końca okresu dla usług wychodzących, czyli do 15.05.2027. Tymczasem Plush pożera mi 10 zł i przedłuża ważność konta na wychodzące o 365 dni, ale od daty uruchomienia promocji, czyli o 14 dni. Składam reklamację, no bo imho inaczej napisali w opisie usługi regulaminu promocji, a inaczej zrobili. Pani z Polkomtela potrzebuje prawie miesiąc, żeby zadecydować, czy oddać mi te 10 zł, czy przedłużyć ważność zgodnie z opisem z regulaminu promki, tzn. o 365 dni od bieżącej daty końca okresu ważności dla usług wychodzących. Mija te prawie 30 dni i pani w końcu uwala reklamację (CASE/250623/1470), bo przecież dalej w regulaminie napisali, że Okres ważności dla Usług wychodzących ustanowiony jest na 8760 godzin (365 dni) od momentu pobrania opłaty. Zapytuję więc, dlaczego Polkomtel karze klienta za niejasny regulamin zawierający jak dla mnie sprzeczne treści. Regulamin jest publicznie dostępny, zatem te niejasności mogą spowodować, że wprowadzonych w błąd zostanie (a może już zostało) wielu klientów, a to w zasadzie sprawa dla UOKiKu. Sprawa w sumie błaha, dycha to kawa na mieście, ale jednak nie polecam i czytajcie te regulaminy w całości i to ze 3 razy!
wlo
V.I.P.

Post autor: wlo »

pwk pisze: 26 cze 2025, o 16:43 Myślę sobie... zajefajnie, a ponieważ oferty telekomów są systematycznie psute, więc odpalę tę promkę (zanim wyłączą) [...]

No właśnie... Warto, żeby ten kto przestrzega sam przeczytał ze 3 razy ;-)
Bowiem:
1. Usługa jest oferowana przez POLKOMTEL od dnia 10.11.2024 r. do 31.12.2025 r. dla Abonentów Na Kartę [...] ;-)
pwk
Początkujący PlusManiak

wlo pisze: 27 cze 2025, o 08:40 1. Usługa jest oferowana przez POLKOMTEL od dnia 10.11.2024 r. do 31.12.2025 r. dla Abonentów Na Kartę [...] ;-)
Usługa przedłużenia, czyli według regulaminu imho 31.12.2025 do północy powinna być jeszcze możliwość przedłużenia ważności konta na usługi wychodzące o 365 dni, liczone od bieżącej daty końca okresu ważności dla usług wychodzących, w cenie 10 zł.
Awatar użytkownika
Sim+
Szalony PlusManiak

Post autor: Sim+ »

Mam taryfę Giga Plus z pakietem GiGaMax2 (9900 GB -825GB co miesiąc gratis przy pakiecie za 35zł). Mam pytanie co do terminu ważności konta. W iPlusie nie mogę znaleźć do kiedy jest ważne konto. Karta SIM jest w routerze internetowym .
Prepaid jest dla mądrych i bogatych, a abonament dla leniwych i ubogich:)
Awatar użytkownika
Joanna_Plus
Specjalista Plusa

Sim+,

w zakładce Płatności jest widoczny stan konta oraz data ważności:
Stan_konta.jpg
lub w zakładce Profil -> Dane osobowe -> Twoje umowy -> wybranie danego numeru.

Obrazek

pwk
Początkujący PlusManiak

Bardzo proszę o "popchnięcie" zgłoszenia z dnia 26.06.2025 do reklamacji nr CASE/250623/1470
Dziękuję
Awatar użytkownika
Joanna_Plus
Specjalista Plusa

pwk,
pwk pisze: 23 lip 2025, o 13:26 Bardzo proszę o "popchnięcie" zgłoszenia
Prośba przekazana dalej.

Obrazek

Nikita_Bennet
PlusManiak

Post autor: Nikita_Bennet »

Szybkie pytanie. Aktywowany nowy zestaw z taryfa: Plus Elastyczna na Kartę.
RWK tutaj jest? Jakieś normalne a nie na kilka dni? Kiedyś w taryfie plush było na rok za 10zł.
Potrzebuję przetestować przez 2-3 miesiące jak działa sieć w jednej lokalizacji (podwieszają na BTSie plusa i może będzie lepiej) więc przechodzenie do sieci która miała beznadziejny zasięg na razie nie ma sensu a trzeba potestować bo może będzie lepiej.
Pytanie jak na startówce z taryfą plus elastyczna na kartę ogarnąć RWK niskim kosztem? Ewentualnie przejść do plusha.
wlo
V.I.P.

Post autor: wlo »

Nikita_Bennet pisze: 5 sie 2025, o 21:08 Szybkie pytanie. Aktywowany nowy zestaw z taryfa: Plus Elastyczna na Kartę.
RWK tutaj jest? Jakieś normalne a nie na kilka dni? Kiedyś w taryfie plush było na rok za 10zł.
Potrzebuję przetestować przez 2-3 miesiące jak działa sieć w jednej lokalizacji (podwieszają na BTSie plusa i może będzie lepiej) więc przechodzenie do sieci która miała beznadziejny zasięg na razie nie ma sensu a trzeba potestować bo może będzie lepiej.
Pytanie jak na startówce z taryfą plus elastyczna na kartę ogarnąć RWK niskim kosztem? Ewentualnie przejść do plusha.
W Plush nadal można ważność konta wydłużyć o rok za 10 zł. W innych taryfach pozostaje "Ważne konto" za 29 zł.
Awatar użytkownika
Joanna_Plus
Specjalista Plusa

Nikita_Bennet,
wlo pisze: 6 sie 2025, o 09:09 W Plush nadal można ważność konta wydłużyć o rok za 10 zł. W innych taryfach pozostaje "Ważne konto" za 29 zł.
To w ramach uzupełnienia "podrzucę" jeszcze linki ;-):

- Ważne konto: https://www.plus.pl/waznekonto;
- Plush Ważny Rok: https://api.plus.pl/tos/a634119ed5c54b2 ... 942084.pdf.

Zestawienie pakietów i promocji dostępnych w poszczególnych taryfach znajdziesz w naszym FAQ.

Obrazek

Awatar użytkownika
Sim+
Szalony PlusManiak

Post autor: Sim+ »

Mam taryfę GigaMax ,ale chciałbym zachować numer na rok wychodzących połączeń bez comiesięcznego doładowania konta. Jak mogę przedłużyć ważność tego numeru o rok ?
Prepaid jest dla mądrych i bogatych, a abonament dla leniwych i ubogich:)
ODPOWIEDZ