Problem z zasięgiem / Brak zasięgu / Problem z połączeniami
Regulamin forum
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
-
sq99
- Nowy
- Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook
Re: Problem z zasięgiem / Brak zasięgu / Problem z połączeniami
Witam,
W mojej lokalizacji występuje problem z sygnałem, na wielu różnych urządzeniach. Miejscowość Barwałd Górny, gm. Kalwaria Zebrzydowska, powiat wadowicki, woj. małopolskie. Zmierzona siła sygnału waha się między -110 a -120 dBm. Problem występuje od dłuższego czasu, uniemożliwia rozmowy telefoniczne (notoryczne przerywanie w trakcie rozmów, "głuche" telefony kiedy jedna strona mówi a druga jej nie słyszy). Najbliższa stacja oddalona o 3 km wg. btsearch. Problemy wydaje się dotyczyć różnych sieci oraz większej części miejscowości, ponieważ znajomi korzystający z innych sieci również mają podobne problemy. Czy są jakieś plany na nowe stacje w okolicy lub poprawę obecnej sytuacji?
W mojej lokalizacji występuje problem z sygnałem, na wielu różnych urządzeniach. Miejscowość Barwałd Górny, gm. Kalwaria Zebrzydowska, powiat wadowicki, woj. małopolskie. Zmierzona siła sygnału waha się między -110 a -120 dBm. Problem występuje od dłuższego czasu, uniemożliwia rozmowy telefoniczne (notoryczne przerywanie w trakcie rozmów, "głuche" telefony kiedy jedna strona mówi a druga jej nie słyszy). Najbliższa stacja oddalona o 3 km wg. btsearch. Problemy wydaje się dotyczyć różnych sieci oraz większej części miejscowości, ponieważ znajomi korzystający z innych sieci również mają podobne problemy. Czy są jakieś plany na nowe stacje w okolicy lub poprawę obecnej sytuacji?
- Basia_Plus
- Specjalista Plusa
Witaj sq99,
aktualnie nie ma takich planów.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ

Dzień dobry, od około południa w mojej miejscowości nie ma dostępu do sieci Plusa: województwo mazowieckie, powiat Mińsk Mazowiecki, gmina Siennica, miejscowość Grzebowilk.
Czy ktoś może potwierdzić problem?
Mam trzy telefony w plusie w każdym "brak sieci" / "tylko połączenia alarmowe". Nawet nie mam jak zadzwonić do Plusa i ich powiadomić o awarii
A w ogóle to mamy w naszej miejscowości BTS Plusa:
Grzebowilk - gm. Siennica· Mazowieckie
dz. nr 587/3 - wieża Cellnex
Plus
BT10658
Czy ktoś może potwierdzić problem?
Mam trzy telefony w plusie w każdym "brak sieci" / "tylko połączenia alarmowe". Nawet nie mam jak zadzwonić do Plusa i ich powiadomić o awarii
A w ogóle to mamy w naszej miejscowości BTS Plusa:
Grzebowilk - gm. Siennica· Mazowieckie
dz. nr 587/3 - wieża Cellnex
Plus
BT10658
- Basia_Plus
- Specjalista Plusa
Witaj iacobus,
sytuacja jest nam znana. Nasi technicy pracują nad przywróceniem pełnej funkcjonalności sieci.
sytuacja jest nam znana. Nasi technicy pracują nad przywróceniem pełnej funkcjonalności sieci.

Od dłuższego czasu w moim miejscu zamieszkania doświadczam problemu gdzie podczas odebrania połączenia przychodzącego przez pierwsze 2-3 sekundy gdy mówię np. "halo... słucham..." słychać echo w słuchawce i po prostu moje wypowiedziane słowa. Problem jest tylko w tym miejscu w którym mieszkam i praktycznie tylko podczas odbierania połączeń. Poza domem gdy telefon zmieni przekaźnik logowania się do sieci zjawisko nie występuje. Wykluczam telefon bo gdyby tak było to byłoby podobnie w innych miejscach. Ciężki temat, wiem bo zapewne otrzymam odpowiedź że "stacja bazowa pracuje prawidłowo" ale może jakimś cudem Specjalista Plus skieruje prośbę o sprawdzenie do osoby która weźmie się za to. Telefon loguje się zawsze do stacji Rumia, ul. Krakowska 5 - dach budynku mieszkalnego [POM:BT41350:L1800FDD] [eNBI:241350:2] [NR n1! / n41!]
- Basia_Plus
- Specjalista Plusa
emarti,
prześlij proszę dokładny opis sprawy poprzez ten formularz. W wiadomości wskaż proszę numer telefonu, przykłady wspomnianych połączeń (numer wykonujący i odbierający połączenie) wraz z komunikatem, oraz datą i godziną ich realizacji. Jeżeli podasz tutaj numer sprawy, to postaram się przyśpieszyć weryfikację i udzielenie odpowiedzi. Dla stacji BT41350 planowana jest rozbudowa pasm 5G (I kw. 2027 r.).
prześlij proszę dokładny opis sprawy poprzez ten formularz. W wiadomości wskaż proszę numer telefonu, przykłady wspomnianych połączeń (numer wykonujący i odbierający połączenie) wraz z komunikatem, oraz datą i godziną ich realizacji. Jeżeli podasz tutaj numer sprawy, to postaram się przyśpieszyć weryfikację i udzielenie odpowiedzi. Dla stacji BT41350 planowana jest rozbudowa pasm 5G (I kw. 2027 r.).

- wojownikarcaz
- Nowy
Czy moglibyście ulepszyć zasięg dla lokalizacji 23 Sierpnia 3, 39-200 Dębica dla Netii?
- Marta_Plus
- Specjalista Plusa
wojownikarcaz,
jeśli masz na myśli Internet Światłowodowy, to w tej kwestii zapraszam do kontaktu z naszą infolinią.
jeśli masz na myśli Internet Światłowodowy, to w tej kwestii zapraszam do kontaktu z naszą infolinią.

CASE/260707/2138Basia_Plus pisze: ↑6 lip 2026, o 12:53 emarti,
Witam!
Od kilku dni doświadczam problemu z zasięgiem i internetem mobilnym w miejscowości Dąbrowica- gmina Szczucin,województwo Małopolskie.Czy są prowadzone jakieś prace na stacjach bazowych w okolicy lub zmiany pasm częstotliwości? Z góry dziękuję za informację, pozdrawiam.
Od kilku dni doświadczam problemu z zasięgiem i internetem mobilnym w miejscowości Dąbrowica- gmina Szczucin,województwo Małopolskie.Czy są prowadzone jakieś prace na stacjach bazowych w okolicy lub zmiany pasm częstotliwości? Z góry dziękuję za informację, pozdrawiam.
- Marta_Plus
- Specjalista Plusa
emarti,
poprosiłam o przyśpieszenie udzielenia odpowiedzi na podany numer zgłoszenia.
Witaj MarekDT,
nie mamy odnotowanych zgłoszeń w podanym rejonie. Stacje pracują prawidłowo. Zasięg zależny jest między innymi od ukształtowania terenu, zabudowy w konkretnej lokalizacji, warunków atmosferycznych. Zmieniałeś tryb sieci? Jakie są wyniki speed testu?
Witaj MarekDT,
nie mamy odnotowanych zgłoszeń w podanym rejonie. Stacje pracują prawidłowo. Zasięg zależny jest między innymi od ukształtowania terenu, zabudowy w konkretnej lokalizacji, warunków atmosferycznych. Zmieniałeś tryb sieci? Jakie są wyniki speed testu?

Zmieniałem tryb sieci,ustawienia punktu dostępu i robiłem speed test.Dołączam załącznik z testu przeprowadzonego wczoraj wieczorem.Marta_Plus pisze: ↑8 lip 2026, o 10:36 emarti,
Witaj MarekDT,
- Marta_Plus
- Specjalista Plusa
MarekDT,
dziękuję - wynik wskazuje na duże obciążenie sieci w tym rejonie. Planowa jest budowa stacji w Szczucinie (BT23350), która będzie znajdowała się bliżej niż obecne stacje obsługujące Twoją lokalizację. Niestety termin realizacji nie jest jeszcze określony.
dziękuję - wynik wskazuje na duże obciążenie sieci w tym rejonie. Planowa jest budowa stacji w Szczucinie (BT23350), która będzie znajdowała się bliżej niż obecne stacje obsługujące Twoją lokalizację. Niestety termin realizacji nie jest jeszcze określony.

Rozumiem,dziękuję za informację.Pozdrawiam.Marta_Plus pisze: ↑8 lip 2026, o 14:29 MarekDT,
- wojownikarcaz
- Nowy
MartaPlus,Marta_Plus pisze: ↑7 lip 2026, o 14:00 wojownikarcaz,
chodzi o internet mobilny 5G w Netia na nadajniku Plusa.