Rejestracja nowego, dodatkowego numeru a zmiana taryfy

W tym dziale pytamy o Plus Mix i Plus/Plush na Kartę. Odpowiedzi udzielą Wam specjaliści Plusa
Regulamin forum
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Izelka
Nowy
Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook

Rejestracja nowego, dodatkowego numeru a zmiana taryfy

Post autor: Izelka »

Hej!! Chciałam zarejestrować stary numer mojej mamy na siebie (obie jesteśmy w Plusie, obie taryfy to Plus elastyczna na kartę). Pani w punkcie powiedziała mi, że łączy się to ze zmianą taryfy mojego głównego numeru. Chciała mi z góry przydzielić albo Giga Plus, albo Maxi Plus, albo Prosto na kartę. A ja nie chcę, chcę zachowac Elastyczną. I chcę, żeby przejety przeze mnie numer mamy też dalej był w taryfie Elastyczna. Pytnie: czy ta pani miała prawo tak zrobić, są na to jakies przepisy, czy może chciała mnie naciągnąć na inną taryfę? Jak mam zachować te dwie taryfy Elastyczne, bo nie chcę innych? Dziękuję!! Iza T.
Awatar użytkownika
Basia_Plus
Specjalista Plusa

Re: Rejestracja nowego, dodatkowego numeru a zmiana taryfy

Post autor: Basia_Plus »

Witaj Izelka,
Izelka pisze: 28 kwie 2026, o 15:33 Chciałam zarejestrować stary numer mojej mamy na siebie
Izelka pisze: 28 kwie 2026, o 15:33 I chcę, żeby przejety przeze mnie numer mamy też dalej był w taryfie Elastyczna.
przepisanie numeru na nowego właściciela w ofercie Plus na Kartę odbywa się tylko na nowe taryfy: Giga Plus, Maxi Plush oraz Prosto na Kartę.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
ODPOWIEDZ