A u mnie znowu - opłaty 2 zł netto za pojedyncze pakiety 50 kB. Po nieuznanej reklamacji kilkudziesięciu takich pozycji w fakturach z okresu roku, ale uspokojeniu się i ich braku przez bodaj 2-3 miesiące podczas pobytu na drugiej półkuli, po 2,5-miesięcznym pobycie numeru w Polsce, numer znowu w świecie i znowu się pojawiają te pakieciki.
Ja nie rozumiem, że użytkownik - od lat jeżdżący po całym świecie, świadomie używający telefonu od ponad 20 lat (od 11 roku życia w abonamencie Plusa), umiejący korzystać z opcji poza granicami kraju, uznawany jest przez dział reklamacji Polkomtela za debila, który z własnej winy ma naliczane te opłaty? Jak to możliwe, jeśli karta (eSIM) jest zablokowana, bo w telefonie aktywne są dwie inne - fizyczna lokalna i eSIM globalnego operatora, dostawcy internetu? Że telefon musi się zaktualizować (po paczce niewielkiej - zadziwiające) koniecznie w roamingu Plusa a nie na aktywnym łączu dostępnych dwóch innych kart? Bo tak właśnie uzasadniają nieuznane reklamacje?
Dodam tylko: tak - limiter jest aktywny (nawet nie na bazowej kwocie a na niższej), tak - połączenia z sieciami nienaziemnymi są zablokowane, tak - inne niezbędne opcje/usługi są świadomie włączone/wyłączone.
Rachunek na ponad 216 zł za 4,4 MB za granicą
Regulamin forum
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
-
wlo
- V.I.P.
- Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook
Re: Rachunek na ponad 216 zł za 4,4 MB za granicą
Dzień dobry
Dostałem rachunek niemal na 300 zł, doliczone za roaming gdzie przebywam 3 dni w Grecji i mam limit 9 GB. Proszę o pomoc w reklamacji CASE/260407/2233 Reklamacje
Dostałem rachunek niemal na 300 zł, doliczone za roaming gdzie przebywam 3 dni w Grecji i mam limit 9 GB. Proszę o pomoc w reklamacji CASE/260407/2233 Reklamacje
- Basia_Plus
- Specjalista Plusa
Re: Rachunek na ponad 216 zł za 4,4 MB za granicą
Witaj Misza86,
Poprosiłam o udzielenie odpowiedzi na tę korespondencję.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ