Przepraszam Marta za zdecydowane slowa, ale w Twojej odpowiedzi jest niestety kompletne nierozumienie tematu. Uzytkownik wyraznie pisze o czesci polnocnej. Dodaje, ze wzglednie nowy BTS - wysoka wieza przy POK - niestety nie rozwiazuje tematu. Stacja niezbedna jest pomiedzy Os. Piastow a os. Bohaterow Wrzesnia. I nic jej nie zastapi. Plany zreszta byly. Os. Piastow 40, Samodzielny Publiczny ZOZ. Z jakichs przyczyn plan ten jednak upadl.Marta_Plus pisze: ↑30 gru 2025, o 18:56 Witaj gvvc429,
dziękuję za przesłane sugestie. Okoliczne stacje pracują prawidłowo. Jak już pisaliśmy niejednokrotnie, prędkość Internetu zależna jest od wielu czynników, takich jak siła odbieranego sygnału, ukształtowanie terenu, rodzaj zabudowy, obciążenie stacji nadawczej, ilość zalogowanych użytkowników (co wpływa na obciążenie stacji). Jest jednak planowana modernizacja dla BT22045 KRAKÓW MISTRZEJOWICE +4G/2600, +5G/2100, +5G/2600 TDD, +5G/3500, +5G/700. Termin prac nie jest jeszcze określony.
Problem z zasięgiem / Brak zasięgu / Problem z połączeniami
Regulamin forum
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
-
Shoshanah
- V.I.P.
- Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook
Re: Problem z zasięgiem / Brak zasięgu / Problem z połączeniami
Dziękuje ci bardzo Shoshanah – masz rację, ponieważ ten nadajnik na Os. Złotej Jesieni 1 za nisko też jest.
O planach na Os. Piastów 40 nie wiedziałem – wiem tylko, że N! tam jest ale nigdy nie słyszałem aby Plus tam miał plany - ciekawe...
Z resztą koleżanka/kolega ma racje - to nie rozwiązuje problemu. Z resztą co mi z tego LTE2600 lub 5G3600 którego nawet nie wiecie kiedy uruchomicie jak nawet nie przejdzie bo ten nadajnik jest tak daleko, a częstotliwość za wysoka.
A jeśli nadajnik jest przeciążony pani Marto to znaczy, że trzeba uruchomić kolejny bo ten już nie wyrabia – logiczne, chyba.
Nie chcę zabrzmieć nie miło, ale w ciągu parenastu/paru lat operatorzy (T-Mobile, Orange i Play) i uruchamiali nowe nadajniki, a Plus jedyne co zrobił to na ul. Marcyjusza uruchomił nadajnik, ale tylko dlatego, że wy zieloni musieliście wynieść się z budynku Awiteksu.
Uruchomcie w pobliżu nadajnik, nawet są stacje innych operatorów które można wykorzystać lub iść na współpracę.
Adresy:
– Os. Bohaterów Września 33 (PLAY)
– Os. Piastów 73 (PLAY)
– Os. Bohaterów Września 82 (Orange/NetWorks!)
– Os. Piastów 40 (Orange/NetWorks!)
Shoshanah – jakieś wzmianki o tym BTS na os. Piastów 40 były, skąd to info? Ciekaw jestem
O planach na Os. Piastów 40 nie wiedziałem – wiem tylko, że N! tam jest ale nigdy nie słyszałem aby Plus tam miał plany - ciekawe...
Z resztą koleżanka/kolega ma racje - to nie rozwiązuje problemu. Z resztą co mi z tego LTE2600 lub 5G3600 którego nawet nie wiecie kiedy uruchomicie jak nawet nie przejdzie bo ten nadajnik jest tak daleko, a częstotliwość za wysoka.
A jeśli nadajnik jest przeciążony pani Marto to znaczy, że trzeba uruchomić kolejny bo ten już nie wyrabia – logiczne, chyba.
Nie chcę zabrzmieć nie miło, ale w ciągu parenastu/paru lat operatorzy (T-Mobile, Orange i Play) i uruchamiali nowe nadajniki, a Plus jedyne co zrobił to na ul. Marcyjusza uruchomił nadajnik, ale tylko dlatego, że wy zieloni musieliście wynieść się z budynku Awiteksu.
Uruchomcie w pobliżu nadajnik, nawet są stacje innych operatorów które można wykorzystać lub iść na współpracę.
Adresy:
– Os. Bohaterów Września 33 (PLAY)
– Os. Piastów 73 (PLAY)
– Os. Bohaterów Września 82 (Orange/NetWorks!)
– Os. Piastów 40 (Orange/NetWorks!)
Shoshanah – jakieś wzmianki o tym BTS na os. Piastów 40 były, skąd to info? Ciekaw jestem
Stacja miala powstac do konca 2023. Byl podany nr BT, ktorego nie pamietam, ale byl na pewno. Mysle, ze to mozna wygrzebac w historii forum. Potem jednak stacja znikla
Pani Marto czy może pani przekazać informacje do konkretnego działu Polkomtel Sp. Z.o.o., która zajmuje się sprawą dotyczącego zasięgu sieci Plus, że zasięg w północnej części Osiedla Piastów jest krytyczny i potrzebna jest nowa pobliska stacja.
LTE już w ogóle nie wyrabia i czy ktoś kto sie zajmuje zasięgiem i stacjami bazowymi sieci Plus może odnowić plany BTS'ów – Os. Piastów 65 lub Os. Piastów 36 i je przyspieszyć, naprawdę LTE u was jest najgorsze ze wszystkich sieci. Prędkości 4G równie złe jak i zasięg.
Powiem poraz pierwszy i ostatni – klienci w nosie będą mieli, że stacja jest przeciążona. Chcą tylko korzystać z sieci i nie martwić się o to czy będą mieli stabilną czy z dobrymi prędkościami sieć – bo to powinno być wasze zmartwienie. Macie kompletnie ludzi gdzieś.
Więc bardzo proszę o przesłanie informacji o tym jak zła jest jakość usług w waszej sieci na północnym Os. Piastów w Krakowie i o tym, że Plus lepiej aby się ogarnął.
Tak kiedyś Polkomtel zrobił prezentację jak zła jest współpraca T-Mobile i Orange, tymczasem to oni są liderami LTE i 5G – a wy jesteście dnem i wypadacie najgorzej w: zasięgu 4G LTE, prędkościach 4G LTE, zasięgu 5G i prędkościach.
[Aktualizacja – 01.01.2026, godz. 01:16] – wewnątrz budynku, tam gdzie jestem, na mapie zasięgu Plusa jest wskazane że jest dostępne 5G wewnątrz budynków, tak naprawdę telefon łączy z 3G. – Co pare chwil w jednym miejscu na iPhone 13 są 2 lub 3 kreski 3G, brak LTE.
Tak szczerze to 3G ledwo daje rade bo jest minimum -110 dBm, czasami zdarza się -115, -120 dBm jakość sieci jest okropna i marna
Z mapy BTSearch wynika, że jestem 930 metrów od nadajnika (os. Złotego Wieku 36), bo tylko z tym nadajnikiem łączy.
Tak działa źle wasza sieć pani Marto – czy teraz już pani rozumie dlaczego potrzebny jest nadajnik na północnej części osiedla? Przypominam pani, że Plus zaczyna wyłączać 3G... mam nadzieję że nie dopuścicie państwo do sytuacji gdzie klienci w tej części osiedla Piastów zostaną tylko z 2G, po wyłączeniu UMTS
LTE już w ogóle nie wyrabia i czy ktoś kto sie zajmuje zasięgiem i stacjami bazowymi sieci Plus może odnowić plany BTS'ów – Os. Piastów 65 lub Os. Piastów 36 i je przyspieszyć, naprawdę LTE u was jest najgorsze ze wszystkich sieci. Prędkości 4G równie złe jak i zasięg.
Powiem poraz pierwszy i ostatni – klienci w nosie będą mieli, że stacja jest przeciążona. Chcą tylko korzystać z sieci i nie martwić się o to czy będą mieli stabilną czy z dobrymi prędkościami sieć – bo to powinno być wasze zmartwienie. Macie kompletnie ludzi gdzieś.
Więc bardzo proszę o przesłanie informacji o tym jak zła jest jakość usług w waszej sieci na północnym Os. Piastów w Krakowie i o tym, że Plus lepiej aby się ogarnął.
Tak kiedyś Polkomtel zrobił prezentację jak zła jest współpraca T-Mobile i Orange, tymczasem to oni są liderami LTE i 5G – a wy jesteście dnem i wypadacie najgorzej w: zasięgu 4G LTE, prędkościach 4G LTE, zasięgu 5G i prędkościach.
[Aktualizacja – 01.01.2026, godz. 01:16] – wewnątrz budynku, tam gdzie jestem, na mapie zasięgu Plusa jest wskazane że jest dostępne 5G wewnątrz budynków, tak naprawdę telefon łączy z 3G. – Co pare chwil w jednym miejscu na iPhone 13 są 2 lub 3 kreski 3G, brak LTE.
Tak szczerze to 3G ledwo daje rade bo jest minimum -110 dBm, czasami zdarza się -115, -120 dBm jakość sieci jest okropna i marna
Z mapy BTSearch wynika, że jestem 930 metrów od nadajnika (os. Złotego Wieku 36), bo tylko z tym nadajnikiem łączy.
Tak działa źle wasza sieć pani Marto – czy teraz już pani rozumie dlaczego potrzebny jest nadajnik na północnej części osiedla? Przypominam pani, że Plus zaczyna wyłączać 3G... mam nadzieję że nie dopuścicie państwo do sytuacji gdzie klienci w tej części osiedla Piastów zostaną tylko z 2G, po wyłączeniu UMTS
Badz pewien, ze technicy o tym wiedza. Oni o wszystkim wiedza. Ale co oni moga? Oni moga tylko tyle na ile pozwala im budzet. A oni o budzecie nie decyduja. Inna sprawa, ze przeszkody adm. w tym szczegolnie protesty ludnosci nie ulatwiaja tego procesu. Moglbym na poczekaniu wymienic kilkadziesiat stacji ktore nie powstaly, bo ludnosc okoliczna sie nie zgodzila. Kolejne kilkadziesiat gdzie stacja w koncu powstala, ale proces powstawania byl gehenna rozciagnieta na lata. A o ile stacjach po prostu nie wiemy.
I mysle, ze podobnie bylo z Piastow 40. Ktos sie o tym dowiedzial i zastopowal. Ew. srodki ktore mialy pojsc na powstanie stacji zostaly odebrane lub przeznaczone na wazniejsza z punktu widzenia operatora stacje
I mysle, ze podobnie bylo z Piastow 40. Ktos sie o tym dowiedzial i zastopowal. Ew. srodki ktore mialy pojsc na powstanie stacji zostaly odebrane lub przeznaczone na wazniejsza z punktu widzenia operatora stacje
Ostatnio zmieniony 2 sty 2026, o 08:03 przez sl@w_es, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Odpowiedź na ostatni post; usunięcie zbędnego cytatu.
Powód: Odpowiedź na ostatni post; usunięcie zbędnego cytatu.
Na terenie Gminy Rzeczniów wcale nie ma nadajnika Plusa.
Generalnie na os. Piastów 40 – anteny i sama stacja (Orange/T-Mobile) od bardzo długiego czasu jest więc myśle, że gdyby dołożyliby kolejne sektory (Plus) to nikt by nie protestował – to samo by było gdyby Plus dał anteny na konstrukcje innych ISP (te co wcześniej wymieniałem od N! i Play),Shoshanah pisze: ↑1 sty 2026, o 23:55 Badz pewien, ze technicy o tym wiedza. Oni o wszystkim wiedza. Ale co oni moga? Oni moga tylko tyle na ile pozwala im budzet. A oni o budzecie nie decyduja. Inna sprawa, ze przeszkody adm. w tym szczegolnie protesty ludnosci nie ulatwiaja tego procesu. Moglbym na poczekaniu wymienic kilkadziesiat stacji ktore nie powstaly, bo ludnosc okoliczna sie nie zgodzila. Kolejne kilkadziesiat gdzie stacja w koncu powstala, ale proces powstawania byl gehenna rozciagnieta na lata. A o ile stacjach po prostu nie wiemy.
bo już tam anteny są i nikt by się już nie miał jak przyczepić.
Jednakże do stacji "w planach" os. Piastów 65 i 36 – już ludzie mogliby się przyczepić bo tam żadnych anten BTS itd. nie ma
Jeśli Plus nie ma pieniędzy to nie ma sensu prowadzić takiego biznesu, były plany aby Vodafone wkroczył na polski rynek i zastąpił Plusa i pewnie wtedy by się wzięli za infrastrukturę – ale do tego nie doszło.
Brak zasięgu, proszę o pomoc.
Dzień dobry zwracam się z prośbą o pomoc mianowicie w miejscowości: Ojrzanowo nr dom 100 występuje brak dostępu do sieci GSM brak możliwości wykonywania połączenia telefonicznego, utrudnia to pracę jak i życie; dostęp do aplikacji mobilnych jest nie możliwy tj. Aplikacja bankowa. Problem dotyczy również domów sąsiadujących. Zwracam się z ogromną prośbą aby poprawić nasze standardy życia aby zasięg nie był tylko na licznych a ogólnodostępny dla wszystkich, montaż odpowiednich urządzeń pomógłby rozwiązać mój”nasz” problem. Poszerzenie anten bts zasięgu dla mieszkańców wsi ojrzanowo znacznie poprawiłby jakość życia i pracy. Dziękuję pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 2 mar 2026, o 15:44 przez Michał_Plus, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Przeniesiono wpis do właściwego tematu.
Powód: Przeniesiono wpis do właściwego tematu.
- Michał_Plus
- Specjalista Plusa
pgrzeczus, obecnie nie ma planów na nowe stacje w tym rejonie.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ