Witam mam problem, odblokowuje porty w routerze DN8245X6-10
w ustawieniach serwera daje ip mojego pc jak i w IPv4 Port Mapping oraz port do odblokowania.
Niestety to nie odblokowuje portu i serwer nie jest widoczny dla innych z mojego zewnętrznego ip.
Dla pewności powyłączałem zapory sieciowe.
Odblokowanie portów do serwera Minecraft
-
Mops10
- Nowy
- Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook
Re: Odblokowanie portów do serwera Minecraft
Cześć,
Postaram Ci się pomóc, jednak potrzebuję od Ciebie kilku informacji.
1. Czy Twój modem/router ma obsługę trybu pracy bridge?
2. Czy jeżeli powyższa odpowiedź będzie twierdząca, to będziesz miał możliwość sprawdzić w tym trybie podłączając tylko jedno urządzenie (komputer, który pełni funkcję serwera) do modemu*
3. Jaki WAN IP otrzymujesz na modemie: 10.x.x.x / 100.x.x.x to częste adresy z puli prywatnej za tak zwanym NAT/CGNAT a w takim przypadku oznacza to raz, że nieprawidłowe działanie usługi publicznego IP (np. APN). czy inny? Napisz mi proszę pierwszy oktet adresu IP - DLA BEZPIECZEŃSTWA NIE PODAWAJ PROSZĘ CAŁEGO IP - tylko przykładowo coś takiego: 37.x.x.x. / 10.x.x.x / 100.x.x.x
* - Pamiętaj, że w trybie bridge tylko jedno urządzenie otrzyma adres IP nadany od operatora.
Postaram Ci się pomóc, jednak potrzebuję od Ciebie kilku informacji.
1. Czy Twój modem/router ma obsługę trybu pracy bridge?
2. Czy jeżeli powyższa odpowiedź będzie twierdząca, to będziesz miał możliwość sprawdzić w tym trybie podłączając tylko jedno urządzenie (komputer, który pełni funkcję serwera) do modemu*
3. Jaki WAN IP otrzymujesz na modemie: 10.x.x.x / 100.x.x.x to częste adresy z puli prywatnej za tak zwanym NAT/CGNAT a w takim przypadku oznacza to raz, że nieprawidłowe działanie usługi publicznego IP (np. APN). czy inny? Napisz mi proszę pierwszy oktet adresu IP - DLA BEZPIECZEŃSTWA NIE PODAWAJ PROSZĘ CAŁEGO IP - tylko przykładowo coś takiego: 37.x.x.x. / 10.x.x.x / 100.x.x.x
* - Pamiętaj, że w trybie bridge tylko jedno urządzenie otrzyma adres IP nadany od operatora.