Dzień dobry wszystkim.
Chciałbym zadać pytanie na temat usługi jak w temacie. Problem następujący:
1. posiadam Samsung Galaxy A55 5G zgodny z usługą połączeń przez WiFi
2. karta eSIM Plus aktywna - abonament
3. druga karta SIM- fizyczna Play na kartę
Po połączeniu z siecią WiFi i uruchomieniu połączeń przez sieć karta Play pokazuje aktywną usługę WuFi Calling natomiast Plus niestety nie. Po uruchomieniu trybu samolotowego i zachowaniu połączenia WiFi z krty Play można dzwonić natomiast Plus nie realizuje takich połączeń i każe wyłączyć tryb samolotowy. Próbowałem również zainstalować inną kartę Plusa: starter z fizyczną kartą i ona również nie obsługiwała WiFi Calling+
Telefon z najnowszą aktualizacją po resecie ustawień sieci komórkowych.
Co może być przyczyną?
Brak działania systemu WiFi Calling+
-
Derky
- Nowy
- Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook
Re: Brak działania systemu WiFi Calling+
A masz aktywna usługę VoWiFi na kartach SIM od Plusa?
Wszystko mam powłączane. Kombinowałem na wszystkie sposoby. Potwierdziłem uruchomienie WoWiFi u konsultanta Plusa.
Potwierdzenie u konsultanta akurat wiarygodne nie jest (tam różne "rodzynki" pracują). Co to za oferta (abonament czy karta)?
Abonament, oferta partnerska. Właśnie jestem na etapie złożenia reklamacji usługi. Mają sprawdzić po swojej stronie ustawienia czy coś tam zresetować? u siebie. Zobaczymy jaki będzie efekt.
Podobno od 5 IX b.r. usługa WoWiFi jest aktywna na moim numerze.
Mam jeszcze jedną możliwość, ale chciałbym jej uniknąć i tak nie wiem czy by pomogła, chodzi o reset do ustawień fabrycznych telefonu.
Podobno od 5 IX b.r. usługa WoWiFi jest aktywna na moim numerze.
Mam jeszcze jedną możliwość, ale chciałbym jej uniknąć i tak nie wiem czy by pomogła, chodzi o reset do ustawień fabrycznych telefonu.
Możesz spróbować sam zresetować (tzn podejrzewam że masz włączone samo VoLTE bez VoWiFi, bo rozumiem że samo VoLTE działa). Zrób tak:
SMS o treści: WylaczVoLTE na nr 2601, po wyłączeniu VoLTE, zrób to:
restart telefonu i następnie SMS o treści: WlaczVoWiFi na nr 2601, włączy się jednocześnie VoLTE i VoWiFi (powinno przyjść info SMSem i również po tym zrestartuj telefon).
Jeśli to nic nie zmieni to zgłoś reklamację. W oficjalnym dziale Plusa (na górze forum, np w tym temacie: viewtopic.php?t=25262&start=870 ) podaj Specjalistom Plusa jej numer, a przyśpieszą odpowiedź.
SMS o treści: WylaczVoLTE na nr 2601, po wyłączeniu VoLTE, zrób to:
restart telefonu i następnie SMS o treści: WlaczVoWiFi na nr 2601, włączy się jednocześnie VoLTE i VoWiFi (powinno przyjść info SMSem i również po tym zrestartuj telefon).
Jeśli to nic nie zmieni to zgłoś reklamację. W oficjalnym dziale Plusa (na górze forum, np w tym temacie: viewtopic.php?t=25262&start=870 ) podaj Specjalistom Plusa jej numer, a przyśpieszą odpowiedź.
Bardzo dziękuję za zainteresowanie moim problem i przesłanymi poradami. Po zgłoszeniu reklamacyjnym dam znać czy coś się zmieniło. Pozdrawiam