Słaby lub BRAK zasięgu sieci Plus.
Regulamin forum
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
- Michał_Plus
- Specjalista Plusa
- Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook
Re: Słaby lub BRAK zasięgu sieci Plus.
Paul0, stacje w tym rejonie pracują prawidłowo. Jakie są tam parametry sygnału? Nowa stacja, BT20508 przy Armii Krajowej 75, czeka na uruchomienie komercyjne.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ

Czy wiadomo kiedy zostanie przywrócone działanie GU900 na stacji BT13068 (Starzyna)? Od 14.03 stacja ze samym LTE900 pozostawia ogromne dziury w jakimkolwiek zasięgu pomiędzy innymi stacjami. Jak stacja działała w pełni, to i tak były problemy z zasięgiem wewnątrz budynków. Teraz brak zasięgu na zewnątrz, bo LTE900 nie daje rady. Telefon loguje się teraz często na Białoruś.
- Marta_Plus
- Specjalista Plusa
Kamilx,
Niestety trwają jeszcze prace naprawcze na tej stacji. W najszybszym możliwym czasie zgłoszenie zostanie rozwiązane. Najmocniej przepraszamy za utrudnienia.

Czy nadal trwają prace naprawcze na BT13068 (Starzyna)? Mija już 48. dzień od całkowitego wyłączenia U900 na obu sektorach. Mija już 35. dzień od mocnego ograniczenia zasięgu G900 na sektorze w azymucie 50 stopni (drugi sektor G900 działa prawidłowo).
- Marta_Plus
- Specjalista Plusa
Kamilx,
tak, nadal trwają prace naprawcze. Raz jeszcze przepraszamy za niedogodności.
tak, nadal trwają prace naprawcze. Raz jeszcze przepraszamy za niedogodności.

Dziękuję za informację
. Dziś stacja wróciła do normalnego funkcjonowania.

Nie wiem, czy jest szansa na otrzymanie odpowiedzi, ale mam ogromny problem z zasięgiem PLUSa.
Mam 5 numerów, 3 są z reguły w Krakowie, 2 w miejscowości Zawierzbie (woj. Podkarpackie).
W Krakowie (okolice ul. Tomickiego/Sołtysowskiej oraz Morcinka) zasięg LTE/5G jest dostępny w zasadzie wyłącznie na zewnątrz, wejście do jakiegokolwiek budynku powoduje spadek do 3G/EDGE albo brak zasięgu. Czasem wręcz jest problem z zadzwonienem albo odebraniem połączenia.
W Zawierzbiu zasięg w budynkach praktycznie nie istnieje - na zewnątrz max kilka kresek 3G, LTE bardzo sporadycznie, o 5G nie ma co marzyć. Będąc wewnątrz budynku praktycznie nie ma szans nigdzie zadzwonić, chyba, że przykleję się do szyby i akurat wiatr dobrze zawieje...
Telefony nie są jakieś stare, są to 2 Samsungi A52 oraz 3 iPhone (13, 13 Pro Max i 15 Pro) - na każdym z nich są te same problemy.
Próbowałem aktywować VoLTE - bez skutku, WiFi Calling nie działa z niewiadomych mi przyczyn. Poprzednio numery miałem w T-Mobile i nie było ani problemów z zasięgiem, ani z WiFi Calling, w żadnej z tych lokalizacji.
Nie pokrywa się to całkowicie z mapą zasięgu, która jest dostępna na stronie plusa.
Mam 5 numerów, 3 są z reguły w Krakowie, 2 w miejscowości Zawierzbie (woj. Podkarpackie).
W Krakowie (okolice ul. Tomickiego/Sołtysowskiej oraz Morcinka) zasięg LTE/5G jest dostępny w zasadzie wyłącznie na zewnątrz, wejście do jakiegokolwiek budynku powoduje spadek do 3G/EDGE albo brak zasięgu. Czasem wręcz jest problem z zadzwonienem albo odebraniem połączenia.
W Zawierzbiu zasięg w budynkach praktycznie nie istnieje - na zewnątrz max kilka kresek 3G, LTE bardzo sporadycznie, o 5G nie ma co marzyć. Będąc wewnątrz budynku praktycznie nie ma szans nigdzie zadzwonić, chyba, że przykleję się do szyby i akurat wiatr dobrze zawieje...
Telefony nie są jakieś stare, są to 2 Samsungi A52 oraz 3 iPhone (13, 13 Pro Max i 15 Pro) - na każdym z nich są te same problemy.
Próbowałem aktywować VoLTE - bez skutku, WiFi Calling nie działa z niewiadomych mi przyczyn. Poprzednio numery miałem w T-Mobile i nie było ani problemów z zasięgiem, ani z WiFi Calling, w żadnej z tych lokalizacji.
Nie pokrywa się to całkowicie z mapą zasięgu, która jest dostępna na stronie plusa.
Tomickiego/Soltysowska - zaledwie dwie stacje w okolicy, ale maja one b.duzy teren do ogarniecia. Brak stacji dedykowanej zakladom tytoniowym, brak na os. Handlowym.
Morcinka to dluga ulica. Teoretycznie jest stacja przy Kantorowickiej, ale tak jak pisze ulica jest dluga.
Zawierzbie. Pierwsza stacja dostepna jest w...Debicy. No comments. Choc mysle, ze tu akurat jest szansa na dostawienie stacji z racji A4.
Na polepszenie sytuacji w Krakowie nie liczybym, szczegolnie w Nowej Hucie. Tam sie od 15 lat nic nie zmienilo po wybudowaniu stacji przy os. Kolorowym
Morcinka to dluga ulica. Teoretycznie jest stacja przy Kantorowickiej, ale tak jak pisze ulica jest dluga.
Zawierzbie. Pierwsza stacja dostepna jest w...Debicy. No comments. Choc mysle, ze tu akurat jest szansa na dostawienie stacji z racji A4.
Na polepszenie sytuacji w Krakowie nie liczybym, szczegolnie w Nowej Hucie. Tam sie od 15 lat nic nie zmienilo po wybudowaniu stacji przy os. Kolorowym
- Marta_Plus
- Specjalista Plusa
drajver,
w aktualnych planach rozbudowy sieci są uwzględnione (brak dokładnego terminu realizacji) nowe stacje dla tej lokalizacji: BT21542 KRAKÓW ŁĄKI NOWOHUCKIE (ul. Tomickiego 19), BT21505 KRAKÓW MIERZWY (Osiedle Hutnicze 7), BT21512 KRAKÓW BIEŃCZYCKA (Osiedle Spółdzielcze 8).
w aktualnych planach rozbudowy sieci są uwzględnione (brak dokładnego terminu realizacji) nowe stacje dla tej lokalizacji: BT21542 KRAKÓW ŁĄKI NOWOHUCKIE (ul. Tomickiego 19), BT21505 KRAKÓW MIERZWY (Osiedle Hutnicze 7), BT21512 KRAKÓW BIEŃCZYCKA (Osiedle Spółdzielcze 8).

A czy PLUS wspiera roaming krajowy i korzystanie z BTSów innych sieci? Akurat innych nadajników dookoła nie brakuje, natomiast funkcja chyba nie wspierana przez sieć
- Marta_Plus
- Specjalista Plusa
drajver,
nie.
nie.

Az trudno w to uwierzyc! Tak jak napisalem nic tam sie nie zmienilo od 15 lat i nagle 3 stacje w Nowej HucieMarta_Plus pisze: ↑16 maja 2025, o 14:11 drajver,
Witam. Podkarpacie miejscowość Dąbrówki. Od około miesiąca zasięg mam prawie zerowy. W domu całkowity brak.
Posiadam trzy numery i na wszystkich odcięło. Było źle ale od pewnego czasu jest tragedia. Czy coś się dzieje? Ktoś coś już zgłaszał?
Posiadam trzy numery i na wszystkich odcięło. Było źle ale od pewnego czasu jest tragedia. Czy coś się dzieje? Ktoś coś już zgłaszał?
- Marta_Plus
- Specjalista Plusa
moczo,
jakie masz wyniki speed testu? Podaj proszę parametry sygnału.
jakie masz wyniki speed testu? Podaj proszę parametry sygnału.

Dzień dobry, zauważyłem problem z internetem 3G w telefonie w Zapolicach. Czy w tej miejscowości jest jakiś problem z nadajnikiem?
Internet po przełączeniu na 3G praktycznie nie działa.
Internet po przełączeniu na 3G praktycznie nie działa.