Rok ważności konta

W tym dziale pytamy o Plus Mix i Plus na Kartę. Odpowiedzi udzielą Wam specjaliści Plusa
Regulamin forum
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
wlo
V.I.P.
Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook

Re: Rok ważności konta

Post autor: wlo »

Joanna_Plus pisze: 24 paź 2024, o 10:00 Robertus,

jeżeli masz na myśli taryfę Plus na Kartę Więcej przez Rok i promocję Rok Ważności Konta, to z dniem 27.10.2024 r. ulega ona zamknięciu.
Zaraz, zaraz...
W Plus na Kartę Więcej przez Rok nie ma przecież promocji RWK!!
Jest, owszem promocja wydłużania ważności konta o rok (365 dni) - po każdym doładowaniu 5 zł i więcej, ale to nie jest RWK typowe a "Promocja do doładowań w taryfie Plus na Kartę Więcej przez Rok". Stara promocja, ale jednak nie RWK ;-)
Zatem ponawiam pytanie - czy w tej taryfie będzie zmiana, o której mówimy - czyli możliwości przedłużania ważności konta doładowaniem konta za 5 zł lub więcej? Nie korzystam, ale mój przyjaciel korzysta z tej taryfy, m.in. na potrzeby utrzymania antywirusa w starej dobrej opcji 3 licencji, której obecnie już nie ma w prepaidzie ;-)
Robertus
Starszy Plusmaniak

Post autor: Robertus »

Ok tylko to nie jest promocja tylko oferta "Plus na kartę więcej przez rok" gdzie każde zasilenie przedłuża konto o 365 dni. Kiedyś tłumaczono mi w salonie że jak coś jest ofertą to zostaje a jak promocją to może być w każdej chwili odwołane. W związku z tym co teraz się stanie z moją ofertą? Na wszelki wypadek 26 października zasiliłem konto za 5 zł aby przedłużyć o 365 dni. Konto ważne do 26.10.2025r.
wlo
V.I.P.

Robertus pisze: 28 paź 2024, o 21:31 Ok tylko to nie jest promocja tylko oferta "Plus na kartę więcej przez rok" gdzie każde zasilenie przedłuża konto o 365 dni. Kiedyś tłumaczono mi w salonie że jak coś jest ofertą to zostaje a jak promocją to może być w każdej chwili odwołane. W związku z tym co teraz się stanie z moją ofertą? Na wszelki wypadek 26 października zasiliłem konto za 5 zł aby przedłużyć o 365 dni. Konto ważne do 26.10.2025r.
Oferta ofertą - ma swój cennik, ale nie w cenniku jest "opcja" przedłużania konta a w odrębnym regulaminie ;-)
1. Promocja „Promocja do doładowań w taryfie Plus na Kartę Więcej przez Rok” („Promocja”) jest organizowana przez Polkomtel Sp. z o.o. („Polkomtel”) i obejmuje Abonentów Simplus korzystających z taryfy Plus na Kartę Więcej przez Rok (zwanych dalej „Abonentami”).
2. Promocja trwa od dnia 29.05.2013 r. do odwołania („Okres Trwania Promocji”).

Owszem, promocje mogą być odwoływane bez problemu najmniejszego. Co więcej, bez określonych promocji, korzystanie z danej oferty staje się bezsensowne (jak w tym przypadku by było - więcej przez rok odnosi się właśnie do rocznej ważności konta po każdym zasileniu). W komunikacie jednak jest mowa o promocji "Roczna ważność konta" a nie inaczej brzmiących, będących w konkretnych ofertach - jak ta, czy w Plushu "Plush ważny rok" - no nie jest to "Rok ważności konta", nie?
Robertus
Starszy Plusmaniak

Post autor: Robertus »

Czyli w ofercie "Plus na kartę więcej przez rok" mogę założyć że dalej będę mógł doładować dowolnym nominałem a konto przedłuży się o kolejne 365 dni?
Tak przy okazji przez te co najmniej 10 lat odkąd używam tej taryfy to zmieniały się tylko ceny połączeń sms-ów i mmsów i wprowadzono też pobór 5 zł za brak aktywności. Te zmiany mi nie przeszkadzały ponieważ ten numer używam jedynie do odbierania połączeń i smsów.
wlo
V.I.P.

Robertus pisze: 29 paź 2024, o 20:20 Czyli w ofercie "Plus na kartę więcej przez rok" mogę założyć że dalej będę mógł doładować dowolnym nominałem a konto przedłuży się o kolejne 365 dni?
Pytanie nie do mnie. Wg mnie, w tej taryfie nie powinno zniknąć. Taryfa byłaby bez sensu. Do likwidacji ;-)
Awatar użytkownika
Joanna_Plus
Specjalista Plusa

Post autor: Joanna_Plus »

Robertus,
"(...) jeśli usługa została włączona przed zamknięciem będziemy świadczyć usługę zgodnie z jej zasadami".
https://www.plus.pl/aktualnosci-i-komun ... arte-i-mix
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Jarowaleczek35
Początkujący PlusManiak

Post autor: Jarowaleczek35 »

Dzień dobry :)
mam taryfę NOWY PLUSH i promocję Rok Ważności Konta, która się kończy 16.11.2024. Chcę znów przedłużyć ważność konta o rok. Czy dobrze rozumiem, że w tym celu muszę skorzystać z kodu *121*11*365# i pobierze mi z konta 10zł? Kiedyś trzeba było jeszcze doładować za min. 5 zł, a teraz tego nie widzę w regulaminie.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Plush
Starszy Plusmaniak

Post autor: Plush »

Jarowaleczek35 pisze: 9 lis 2024, o 08:58 Dzień dobry :)
mam taryfę NOWY PLUSH i promocję Rok Ważności Konta, która się kończy 16.11.2024. Chcę znów przedłużyć ważność konta o rok. Czy dobrze rozumiem, że w tym celu muszę skorzystać z kodu *121*11*365# i pobierze mi z konta 10zł? Kiedyś trzeba było jeszcze doładować za min. 5 zł, a teraz tego nie widzę w regulaminie.
Pozdrawiam
Aktualnie nie trzeba już doładowywać konta, wystarczy aktywować wspomnianą promocję kodem *121*11*365#. Wówczas zostanie pobrana opłata w wysokości 10 zł, a ważność konta dla usług wychodzących zostanie przedłużona o 365 dni licząc od dnia w którym promocja została aktywowana.
Uwielbiam Plush'aka :arrow: Plush na kartę
Jarowaleczek35
Początkujący PlusManiak

Post autor: Jarowaleczek35 »

Bardzo dziękuję za odpowiedź :)
Awatar użytkownika
Plush
Starszy Plusmaniak

Co ciekawe według nowego regulaminu, wersja z dnia 10.11.2024 r. koszt aktywacji promocji "PLUSH WAŻNY ROK" został obniżony z 10 zł do 5 zł. Jednak w aplikacji mobilnej iPlus i na stronie internetowej Plush na kartę koszt aktywacji nadal wskazuje kwotę 10 zł. Zamieszanie :-?

Regulamin dostępny :arrow: tutaj
wlo
V.I.P.

Na razie słabiutko idzie podmiana regulaminów usług/promocji, które miały być wyłączane i zastępowane nowymi, wg nowych regulaminów ;-)
A jeśli gdzieś są jakieś regulaminy, to mocno zakamuflowane. W części serwisu internetowego operatora dostępnego standardowo dla klientów są praktycznie wszystkie stare rzeczy. I to - co ciekawe - wcale nie najbardziej aktualne na dzień przed 9 listopada, od kiedy w większość miały być nowe ;)
Awatar użytkownika
Plush
Starszy Plusmaniak

wlo pisze: 11 lis 2024, o 15:37 Na razie słabiutko idzie podmiana regulaminów usług/promocji, które miały być wyłączane i zastępowane nowymi, wg nowych regulaminów ;-)
A jeśli gdzieś są jakieś regulaminy, to mocno zakamuflowane. W części serwisu internetowego operatora dostępnego standardowo dla klientów są praktycznie wszystkie stare rzeczy. I to - co ciekawe - wcale nie najbardziej aktualne na dzień przed 9 listopada, od kiedy w większość miały być nowe ;)
To prawda, zamieszanie z regulaminami jest bardzo duże, na różnych stronach trafia się na inną wersję regulaminu tej samej usługi czy promocji. Zdecydowanie brak jest ujednolicenia.

Przykładowo nowy regulamin usługi "PLUSH WAŻNY ROK" (wersja z dnia 10.11.2024 r.) mówi, że wspomniana usługa jest płatna w kwocie 5 zł, natomiast w aplikacji mobilnej iPlus oraz na stronie plushbezlimitu/na-karte kwota aktywacji to wciąż 10 zł. Dodatkowo na wspomnianej stronie nadal widnieje poprzednia wersja regulaminu omawianej usługi z dnia 9.02.2024 r.

Można się w tym zgubić.
wlo
V.I.P.

Przed 20 listopada chciałbym zmienić pakiet na numerze w Nowym Plushu. Czy doczekam się aktualnego regulaminu promocji? Bo kilka dni po terminie, a regulaminy ciągle stare!! Czy nie macie tam w Polkomtelu odpowiedzialnych, poważnych ludzi do roboty?

Jeden mój kolega korzysta ze subskrypcji... Jest aktualny regulamin? Podobno najnowszy dostępny w serwisie Plusa to ten, w którym pakiety są do... 30 września ;-) No to śmieszne już nie jest wet.
Awatar użytkownika
Marta_Plus
Specjalista Plusa

Post autor: Marta_Plus »

wlo, Plush,

przepraszamy za to "małe zamieszanie", oczywiście pracujemy nadal nad aktualizacją niektórych regulaminów.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Awatar użytkownika
Plush
Starszy Plusmaniak

Należy też poprawić kwotę aktywacji usługi "PLUSH WAŻNY ROK". Najnowszy regulamin wskazuje, że koszt aktywacji wspomnianej usługi wynosi 5 zł, natomiast w aplikacji mobilnej iPlus oraz na stronie plushbezlimitu/na-karte kwota aktywacji to nadal 10 zł. W tym przypadku regulamin mówi co innego, a strona i aplikacja co innego. Może błąd popełniono w najnowszej wersji regulaminu, która swoją drogą nadal nie jest dostępna na stronie plushbezlimitu/na-karte

Plush.reg.jpg
ODPOWIEDZ