Samsung Galaxy S24 Ultra brandowany przez Plusa
-
- Starszy Plusmaniak
- Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook
Samsung Galaxy S24 Ultra brandowany przez Plusa
Dokonałem zakupu wspomnianego w temacie Galaxy S24 Ultra. Po pierwszym uruchomieniu i konfiguracjach zauważyłem że przy wyłączaniu jak i włączaniu telefonu pojawia się na krótko animowane logo Plusa. W czasie początkowej konfiguracji i restartów telefonu nie zauważyłem tego loga. Tak jakby telefon złapał później brand Plusa. Ja myślałem że Plus już dawno odszedł od takich praktyk szczególnie z telefonami za kilka tysięcy. Poprzednie dwa moje telefony nie miały brandów a były telefonami tańszymi o połowę. Może mi ktoś przypomnieć po co te brandowanie jest praktykowane i co zmienia w telefonie w porównaniu z takim samym modelem kupionym w sklepie RTV?
Re: Samsung Galaxy S24 Ultra brandowany przez Plusa
Obstawiam że jest to ściśle powiązane z możliwością blokady urządzenia przy nie spłacaniu rat, niemniej po spłaceniu urządzenia nie zmienią tego na moim starym telefonie.
Nie wydaje mi się bo np. taki iPhone nie jest brandowany a też można go wziąć na raty. Kiedyś brany Huawei też nie był brandowany.
-
- Moderator
- Kontakt:
To się w sumie może przydać: Telefon brandowany – wady i zalety
heh super podsumowanieimarcin0409 pisze: ↑8 paź 2024, o 12:31 To się w sumie może przydać: Telefon brandowany – wady i zalety
-
- Moderator
- Kontakt:
Co dla jednych zaletą, dla innych wadą, niemniej, sam artykuł nie jest taki zły, przybliża/wyjaśnia nieco temat...
Ja mam smartfona kupionego w znanym sklepie ze sprzętem RTV i posiada brand T-Mobile.
Kiedyś, w tym samym sklepie, lata temu kupiłem telefon klasyczny i miał brand Plusa.
Ja mam smartfona kupionego w znanym sklepie ze sprzętem RTV i posiada brand T-Mobile.
Kiedyś, w tym samym sklepie, lata temu kupiłem telefon klasyczny i miał brand Plusa.
Operatorzy, tacy jak Plus, czasami stosują branding na telefonach sprzedawanych przez swoje sieci. Może to obejmować animacje podczas włączania lub firmowe aplikacje. Powód, dla którego pojawia się taki branding, polega na tym, że urządzenia kupione od operatora często mają wstępnie zainstalowane zmiany programowe.
Jeśli Ci to przeszkadza, możesz spróbować ręcznie usunąć wstępnie zainstalowane aplikacje lub, jeśli chcesz, przeprowadzić flashowanie urządzenia do wersji bez brandingu operatora, choć to wymaga umiejętności technicznych i może unieważnić gwarancję.
Jeśli Ci to przeszkadza, możesz spróbować ręcznie usunąć wstępnie zainstalowane aplikacje lub, jeśli chcesz, przeprowadzić flashowanie urządzenia do wersji bez brandingu operatora, choć to wymaga umiejętności technicznych i może unieważnić gwarancję.
Technologie to tylko narzędzie. Ważne jest, jak ludzie je wykorzystują. — Bill Gates