LG G6 przestanie działać w plusie czemu?

Napraw serwisowych w Plusie, procedury, uwagi dotyczące serwisów....
disign
Początkujący PlusManiak
Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook

LG G6 przestanie działać w plusie czemu?

Post autor: disign »

Posiadam telefon LG G6, otrzymałem takiego sms-a, dlaczego mój telefon ma przestać działać?
Co konkretnie przestanie działać? czy tylko LTE czy po wprowadzeniu zmian nie będę miał możliwości dzwonienia,smsesowania i korzystania z internetu?
Czym ta zmiana jest uzasadniona bo inne stare telefony Appla czy Samsunga działają nie wspominając o telefona obsługujacych scieć 2/3G.

Proszę o wyjaśnienie bo tego nie rozumiem a zakup nowego telefonu to jest nie mały wydatek.

"Wzwiazku z planowanym rozwojem sieci Plus i wdrazaniem nowych technologii telefony LG G5, G6, G7 Fit przestana spelniac wymagane standardy techniczne i nie beda obslugiwac uslug komorkowych w sieci Plus od dnia 03/09/2024. Aby moc korzystac z uslug sieci Plus prosimy o niezwloczne zastapienie w/w telefonow innymi modelami."
mariusz9a
Administrator
Administrator

Re: LG G6 przestanie działać w plusie czemu?

Post autor: mariusz9a »

Podpinam się pod temat, bo też nie rozumiem z czym one nie są kompatybilne... :-]
Ale raczej nikt nie odpowie...:-(
"Szczęśliwy, kto umie dzielić się z innymi"
Obrazek
disign
Początkujący PlusManiak

Czyli pozostaje zmiana sieci.
zbych_in_flames
V.I.P.

Post autor: zbych_in_flames »

Dość ciekawe, ale pewnie z powodu braku wsparcia tak się dzieje. LG wycofał się z rynku telefonów z 3 lata temu.

A wymienione modele są dość stare G5 2016, G6 - 2017, G7 Fit - 2018.

Bardziej mnie ciekawi co się wydarzy w sieci 03/09 - jakiś upgrade pewnie, ciekawe tylko jaki skoro spowoduje, że te telefony przestaną działać.
disign
Początkujący PlusManiak

Rozmawiałem przed chwila z infolinią Plusa, dowiedziałem się jedynie, że wymienione telefony nie będą obsługiwać sieci 3G, 4G i nowszych. A jak zapytałem, dlaczego skoro stare telefony Appla czy Samsunga nie są banowane to powiedział, że to decyzja sieci Plus. Po prostu jest to kpina.
zbych_in_flames
V.I.P.

Coś jest nie tak z tymi modelami, zauważ że nie tyczy się to wszystkich modeli telefonów LG bo przecież było ich o wiele więcej. Tylko tych konkretnych i pewnie nie da się z tym nic zrobić bo LG już żadnego upgradu softu. nie wypuści dla nich.

np.: nie tyczy się to zwykłego G7 tylko wersji FIT
disign
Początkujący PlusManiak

Moim zdaniem jest to indywidualna decyzja włodarzy Plusa, bez jakiegokolwiek sensownego uzasadnienia.
zbych_in_flames
V.I.P.

Raczej zrobili testy i wyszło ze na tych modelach nie działa to dali info z wyprzedzeniem.
mariusz9a
Administrator
Administrator

Post autor: mariusz9a »

I co z tymi telefonami? Bo czytam że nadal działają. A informacja o tym że miały przestać działać zniknęła ze strony Plusa.
"Szczęśliwy, kto umie dzielić się z innymi"
Obrazek
zbych_in_flames
V.I.P.

No też widziałem na innym forum :d, czyli dużo krzyku o nic. Inna sprawa, że wtopa z strona Plusa, że puścili news'a a potem nie dali żadnego sprostowania itp itd.
ODPOWIEDZ