Witam, zakupiłem z jakoś pół roku temu spłacony telefon Samsung A52s 5G Dual Sim w lombardzie, lecz od jakiegoś czasu myślałem nad zmianą systemu operacyjnego, nie jestem w stanie nic zrobić bez zdjęcia blokady OEM, której nie mam w ustawieniach dewelopera, dzwoniłem do plusa, nic nie pomogli bo telefon nie jest na mój pesel ani numer, kontaktowałem się z lombardem, lecz oni podobno "od dłuższego czasu nie zbierają informacji o klientach" i RODO też nie pozwala im na to, następnie byłem w punkcie sprzedaży plusa, nie wiem czy to odpowiednie miejsce ale nigdzie w pobliżu nie miałem siedziby plusa, w punkcie sprzedaży wogóle nie wiedzieli co to jest program rozruchowy.. a więc próbowałem chodzić po serwisach GSM, bodajże odwiedziłem takich 9/10, tam też nie pomogli, więc teraz jestem w czarnej d...
W jaki sposób mogę w takim razie jakkolwiek coś zrobić aby plus ściągnał tą blokadę? jedyne co mam na potwierdzenie własności telefonu to pudełko z imei i paragon z lombardu.
Samsung a52s 5G Dual Sim (Spłacony, zdjęcie blokady programu rozruchowego)
-
- Nowy
- Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook
Re: Samsung a52s 5G Dual Sim (Spłacony, zdjęcie blokady programu rozruchowego)
Ja chyba do końca nie rozumiem... Telefon jest aktualnie zablokowany windykacyjnie (z powodu nie spłacania rat) i nie uruchamia się?
- imarcin0409
- PlusManiak
To jeśli o to chodzi, to trzeba wyłączyć "automatyczną blokadę", czyli ustawienia -> bezpieczeństwo i prywatność -> automatyczna blokada -> tam dać na wyłączona. Wtedy pozycja blokady OEM w opcjach programisty się odblokuje.
Tylko nie rozumiem co do tego ma Plus, dlatego dopytywałem o co chodzi.
Automatyczna blokada była cały czas wyłączona, więc włączyłem i wyłączyłem, dalej nic, a plus może mieć coś do tego bo wiele jest przypadków gdzie telefony mają tego typu opcje zablokowane przez operatora aby po prostu nikt nie instalował żadnego custom rom-a bo wtedy tak naprawdę nikt by nie musiał się bawić w spłacanie rat i mógłby omijać blokady w ten sposób.mariusz9a pisze: ↑17 lip 2024, o 10:25 To jeśli o to chodzi, to trzeba wyłączyć "automatyczną blokadę", czyli ustawienia -> bezpieczeństwo i prywatność -> automatyczna blokada -> tam dać na wyłączona. Wtedy pozycja blokady OEM w opcjach programisty się odblokuje.
No to pozostaje Ci żyć z softem oznaczonym jako dla Polkomtela lub zapytać Specjalistów Plusa czy coś można zrobić - ale to musisz napisać w oficjalnym dziele a nie w tym (np w tym wątku: viewtopic.php?t=23993 )
-
- V.I.P.
Plus nie ściąga żadnych blokad, przynajmniej nic o tym nie słyszałem - więc raczej się odbijesz.
https://www.tenorshare.com/unlock-andro ... msung.html - poczytaj może któreś z rozwiązań pomoże. Sprawdziłem na moim telefonie mam to domyślnie odblokowane.