FilipOpala pisze: ↑9 kwie 2024, o 12:33
Rozumiem, że nie mogę się już odwołać?
Masz napisane co możesz zrobić
Basia_Plus pisze: ↑9 kwie 2024, o 12:15
Opisz proszę ponownie sytuację i wraz z numerem telefonu i danymi (imię i nazwisko) prześlij przez ten formularz. Jeśli podasz numer otrzymanego zgłoszenia, postaramy się przyśpieszyć udzielenie odpowiedzi.
FilipOpala pisze: ↑9 kwie 2024, o 12:33
Rozumiem, że nie mogę się już odwołać?
Masz napisane co możesz zrobić
Basia_Plus pisze: ↑9 kwie 2024, o 12:15
Opisz proszę ponownie sytuację i wraz z numerem telefonu i danymi (imię i nazwisko) prześlij przez ten formularz. Jeśli podasz numer otrzymanego zgłoszenia, postaramy się przyśpieszyć udzielenie odpowiedzi.
To do poprzedniej wiadomości, do innej osoby :) zacytowane przypadkowo, kiedy odpowiadałem na inną wiadomosć p.Basi. Tak przynajmniej ja to zrozumiałem.
tak jak pisałam powyżej, prześlij proszę ponownie opis sytuacji wraz z numerem telefonu i danymi (imię i nazwisko) przez ten formularz. Jeśli podasz numer otrzymanego zgłoszenia, postaramy się przyśpieszyć udzielenie odpowiedzi.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?
Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Witam,
Mam problem - a mianowice na początku w drodze do Francji przejechaliśmy przez terytorium Szwajcarii (około 2 godzin)...Podczas przejazdu dostaliśmy SMS o wykorzystaniu transmisji danych i konieczności wysłania SMSa o treści ODBLOKUJ, który odblokowywał transmisję na kolejne 250zł. Zadzwoniliśmy do biura obsługi na jakiej zasadzie działa limiter danych i dostaliśmy informacje że każdorazowe wyslanie SMSa zwieksza limit do 250zł Podczas rozmowy przekroczyliśmy już granicę i wjechaliśmy z Szwajcarii do Wloch. DOstalismy kolejnego SMSa o blokadzie transmisji w zwiazku z wykorzystaniem limitu 250zł. WYslalismy wiec koljengo SMSa o tresci ODBLOKUJ liczac ze wlaczamy limit na kolejne 250zl - bylismy juz kilkanascie kilometrow na terenie Wloch. Za 20-30 min dostalismy SMSa o blokadzie transmisji w zwiazku z wysokim rachunkiem. Po raz kolejny zadzwonilismy na infolinie z prosba o wyjasnienie zasad dzialania limitera i ponownie....ta sama konsultantka (Anna K.) - poinformowala ze limit 250zl dziala przy kazdym kolejnym SMSie. Okazalo sie jednak ze drugi SMS likwidowal limit i dostalismy rachunek za odbior danych na ...8300 zł brutto. Reklamacja nie zostala uznana, mimo blednych informacji od konsultacji (2-krotnie blednej - przeciez rozmowy sa nagrywane !!!). Mam 3 telefony od 20lat, nigdy zadna faktura nie byla placona po terminie. Od reklamacji nie moge sie odwolac....Czy jest jeszcze jakas inna droga reklamacyjna - czy jedynie wniosek do Urzedu Komunikacji Elektronicznej. Nr sprawy: OKR/IrSul/7325583/13.05.24
Ostatnio zmieniony 23 maja 2024, o 13:27 przez Marta_Plus, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:przeniesienie do istniejącego wątku o poruszanej tematyce.
jeśli z otrzymanej od Departamentu Reklamacji odpowiedzi jakaś kwestia budzi jeszcze Twoją wątpliwość, możesz kontynuować sprawę za pomocą formularza (zawrzyj w nim numer telefonu, imię, nazwisko).
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?
Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Witam, w moim przypadku będąc na terenie Włoch aparat telefoniczny złapał sieć szwajcarską i dzięki mojej szybkości rachunek za Internet wynosi tylko 40zł (limiter DATA ustawiony na 50zł i dostawałem SMS o % wykorzystania tego limitu dlatego zorientowałem o przełączeniu) zanim dostałem SMS o zmianie sieci na szwajcarską. Oczywiście reklamacja będzie składana tylko pytanie czy lepiej zrobić to przed końcem okresu rozliczeniowego (kończy się jutro), czy dopiero po wystawieniu faktury?
Witam panie: Joanne ,Basie, Martę.
Złożyłem reklamację w podobnej sprawie nr reklamacji CASE/240709/1937
Poprosiłbym o przyśpieszenie udzielenia odpowiedzi na podany numer zgłoszenia.
pozdrawiam